SK K2 Prostějov – Fbc Blue Secco Šternberk 7:1

SK K2 Prostějov – FBC ZŠ Uničov Yellow 3:5

SK K2 Prostějov – Fbc Schwarz Secco Šternberk 3:5

SK K2 Prostějov – FBC Mohelnice 8:7

Sestava:


Filipová – Černý, Somr, Vyskočil – Kalus, Petřík, Jančík – Slonková, Rozehnal, Baar

První zápas byl jednoznačně v naší režii a bez větších komplikací jsme si připsali první vítězství v nové sezóně.

Druhý a třetí zápas byly jako přes kopírák. V obou utkáních byl výsledek po prvních poločasech nerozhodný (0:0 a 2:2). Ze hry se vytratila nejenom lehkost z prvního utkání, ale také se přestalo dařit první lajně. Tým však v této pasáži podržela druhá a třetí lajna, které se postaraly o zdramatizování obou zápasů, kdy jsme vždy ještě dvě minuty před koncem obou utkání vedli, ale v koncovce jsme udělali několik hrubých chyb, které dokázali naši soupeři potrestat a zvítězit.

Poslední zápas s domácí Mohelnicí byl ve velice bojové atmosféře, kdy domácí fanoušci za doprovodů bubnů vytvořili ohlušující atmosféru, která vyburcovala oba týmy k fantastickému výkonu, v jehož závěru jsme utrhli vítězství na svojí stranu. Všechny tři lajny podaly naprosto heroický výkon, nechaly na hřišti všechny zbytky svých sil a rovnou měrou se podílely na těsném vítězství.

Komentář trenéra: Všechny děti odvedli vynikající výkony a chtěl bych jím moc poděkovat za převedenou hru. Snažily se a hrály pohledný florbal s řadou přihrávek a kombinací vedoucích ke krásným gólům. Především třetí lajna (Míša Baar, Eliška Slonková a Jakub Rozehnal) mě mile překvapila, jak zvládla svůj první turnaj. Nejenom že nebyli „do počtu“, ale v některých fázích turnaje dokonce svými výkony předčili zkušenější spoluhráče. Chtěl bych také vyzvednout výkon Klaudi v brance, která tým podržela v kritických situacích. Chtěl bych pogratulovat Míšovi a Elišce k vstřelení jejich prvních soutěžních branek. Na závěr bych chtěl také poděkovat rodičům, kteří nás podpořili svými hlasivkami.