Sezónou 2012/2013 započal svoji florbalovou kariéru v našem oddíle. Na florbalové poměry poněkud “pozdě” a to téměř v 35 letech. Od této sezóny si zapsal 124 startů v nichž dokázal nastřádat 60 bodů (36 branek a 24 asistencí). Souběžně se svoji herní kariérou věnoval výchově a trénovaní naší mládeže, konkrétně družstva juniorů, se kterým neúspěšně bojoval v baráži o druhou ligu. Jako hráč se podepsal pod postupem B týmu do Olomoucké ligy.

Petře, nedávno jsi oznámil konec svoji kariéry, ta začala sezónou 2012/2013 až do současnosti. Zažil jsi postup s B týmem do vyšší soutěže, ale i jako trenér baráž o druhou ligu juniorů. Jaký je nejsilnější moment ve Tvoji kariéře?

“Nelze říci, který zážitek je ten nej. Pro mě byl velký úspěch to, že jsem dostal šanci hrát za SKáčko. Ale asi každý vyhraný zápas či získání poháru za umístění na bedně jak s týmem mužů B tak i na lavičce juniorů.”

Po Radku Navrátilovi (nyní Kostelec na Hané) a Viktoru Palánkovi (již ukončil kariéru) jsi převzal štafetu nejstaršího hráče týmu, kterou nyní převezme služebně nejstarší hráč klubu Jan Novák (ten je v klubu od samotného vzniku, tj. rok 2007). Jak jsi si tuto roli užíval?

”(smich) … ze začátku mi to nijak výrazně v týmu nedávali až na pár výjimek (Jihlava) znát. Zlom přišel po mé oslavě 40-tých narozenin. To si asi všichni všimli, že jsem starej (smích) a začali si mě dobírat i dospívající junioři, zejména pak Jiří Jetel. Novému nejstaršímu hráči bych chtěl popřát hodně úspěchů a let na hřišti.”

Při pohledu do individuálních statistik jsi tuto sezónu zažil úžasný 5 bodový zápis (3 góly a 2 asistence), takhle skvělý zápas si rozhodně zaslouží i další pokračovaní, ne?

“Ano, ale tento pro mě památeční zápas v Kostelci proti Fbc Šternberk byl pomyslnou třešničkou na dortu na konci mé aktivní kariéry.”

Spolupráce se kterým spoluhráčem Ti herně vyhovovala nejlépe?

“Tato otázka je celkem záludná, spíše by měla směřovat na spoluhráče, se kterými jsem hrál a zeptat se jich jakým jsem jim byl spoluhráčem. Je těžké vybrat jména, s přihlédnutím na statistiky, výsledky a jiné bych asi vyzvedl Marka Vlčka, Lukáše Ondru, Jakuba Krnáče či Patrika Dankoviče.”

Z jakého důvodu jsi se rozhodl ukončit kariéru?

“O konci kariéry jsem se přemýšlel dlouho. Rozhodujícím faktorem bylo podání přihlášky na školu, abych si zvýšil vzdělání a také si musím dát do pořádku zdraví. Na druhé straně přichází mladá generace z řad dorostu a juniorů, tak ať se poperou o možnost hrát za muže.”

Několik sezón jsi se věnoval trénování mládeže, konkrétně juniorů. Budeš v trénování pokračovat i nadále nebo i to je součást konce florbalové kariéry?

“Ano i co se týče trénování musím prozatím pověsit na hřebík ze stejnéhych příčin. Z časových důvodů bych se nemohl plně věnovat ani jedné z věcí naplno tudíž nebyla jiná volba.”

“Závěrem bych chtěl poděkovat všem z klubu SK K2 Prostějov a přeji hodně úspěchů v dalších sezónách. Které budu rád sledovat z hlediště.”

Děkujeme Petrovi za to, že část svého života spojil s naším klubem jako hráč i jako trenér. Přejeme mu, aby se mu v osobním i pracovním životě nadmíru dařilo. Hodně štěstí a hlavně zdraví.