SK K2 Prostějov “B” – FBC Asper Šumperk “B” 5:7 (0:2, 2:4, 3:1)

Branky: Sehnálek (Smička), Král (Smička), Vlček (Sehnálek), Vlček (Smička), Král (Smička)

Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře. Soupeř nás první dvě třetiny školil z produktivity a trestal naše školácké chyby, zatímco pro nás vsítit branku představoval neřešitelný problém. Naštěstí se ve druhém dějství, za nepříznivého stavu 0:6, trefuje Sehnálek a smůla je prolomena. Ve třetí třetině se nám daří odmazat gólové manko a soupeře dotahujeme na rozdíl dvou branek, ale bohužel blíž nás už ani přes powerplay nepouští.

SK K2 Prostějov “B” – FBC Lipník nad Bečvou 13:4 (6:1, 1:2, 5:2)

Branky:

Vlček (Zabloudil), Vlček (Smička), Král (Zabloudil), Sehnálek (Smička), Král (Dankovič), Vlček (Dankovič), Smička (Vlček), Sehnálek, Vlček (Sehnálek), Smička (Vlček), Smička, Král (Dankovič), Smička (Vlček)

Cíl byl jasný, hned z kraje utkání vstřelit co nejvíce branek a zajistit si klidný průběh utkání. To se daří a střelecký účet prostějovských roste úměrně s přibývajícím časem. Opět zůstává velká spousta šancí nevyužita a skóre tak mohlo být mnohem vyšší. Utkání mělo dvě kaňky, první byla rezignace na návrat do obrany našich útočníků, kdy po neproměnění šance přecházel soupeř do přečíslení. Druhou velkou kaňkou byly sprosté zákroky soupeřova hráče, který si ze zápasu odnesl 16 trestných minut a červenou kartu. Zvláště dva zákroky mimo hru na Dankoviče a Krále byly zcela mimo mísu. Takové zákroky do amatérského sportu nepatří!

Sestava:

Pařenica – Dankovič, Ondra, Král – Zabloudil, Sehnálek, Herrmann, Smička, Vlček

Komentář vedoucího:

“Bohužel v prvním zápase jsme se těžko dostávali do zápasu a soupeř trestal naše hloupé chyby, díky čemuž si vytvořil slušný náskok, který se nám vinou neproměňování šancí už nepodařilo dotáhnout. Ve druhém zápase jsme zaslouženě vyhráli a vítězství mohlo být i vyšší, ale opět jsme pohrdali nabízenými šancemi a naopak na druhé straně hřiště jsme často nechávali otevřená vrátka do obrany, čehož naštěstí soupeř díky brankáři Pařenicovi nebo přítomným obráncům dostatečně nevyužíval. K zákrokům soupeře se nemá smysl vyjadřovat, každý přítomný si udělal svůj obrázek.”