Tyto utkání slibovaly souboje prvních třech celků tabulky, což znamenalo, že byly v sázce velice důležité body.

SK K2 Prostějov – FBC Playmakers Prostějov 3:5

Branky: Judas (Hél), Vlček (Krnáč), Bezouška (Čmela)

SK K2 nastoupilo bez zraněného Trnečku a chybějícího Vašuta na tři útočné a dvě obranné formace, což mělo umožnit zvládání vyššího tempa v obou zápasech. V první třetině se mužstva, která se tak dobře znají, oťukávala do té doby, než se prosadil Judas po skvělé kombinaci celé pětice. Poté mužstvo Martina Fráni převzalo otěže zápasu, bohužel se paradoxně minutu před koncem třetiny prosadili Playmakers, když se od zadního mantinelu odrazil míček přímo na čepel útočníka, který střílel do prázdné brány. Smůla si vybrala svou daň i při trefě Héla, která naneštěstí přišla až vteřinu po siréně. Scénář na druhou třetinu napsal snad sám ďábel, ve17. minutě to je 1:2 a poté přišla pasáž, kdy za minutu a 26 vteřin inkasujeme další tři branky a do 3. třetiny se jde za stavu 1:5.

Poslední třetinu modrobílí začali skvěle, když se prosadil Vlček, ale ani přes chvílemi naprostou nadvládu na hřišti nám není přáno, poslední korekci ve skóre si zapsal Bezouška po doražené střele. Nic víc se v zápase nestalo, a tak přišla bolestivá porážka, která zamotala vývojem o čelo tabulky.

SK K2 Prostějov – TJ Sokol Kostelec na Hané – HK 7:6

Branky: Rexa (Hél), Maťcha (Kratochvíl), Smička (Bezouška), Hél (Vlček), Smička (Maťcha), Zabloudil (Krnáč), Smička (Krnáč)

Do druhého zápasu šli hráči s vědomím toho, že již nesmějí ztratit žádný bod, což se taky s kapkou štěstí nakonec povedlo. Skóre otevřel Rexa, který po zpracování na prsa trefil míček ze vzduchu přímo do síťě. Za dvě minuty bylo opět srovnáno. Stejný scénář se opakoval po trefě Maťchu. Až Smičkova trefa zařídila SK K2 vedení na delší dobu, a tak to po první časti bylo 3:2.

Ve druhé části dostali Prostějované možnost hrát pětiminutovou přesilovku, ve které skóroval Hél, ovšem v zápětí přišla i inkasovaná branka. Zabloudil se v polovině zápasu prosadil pěknou střelou ze středu hřiště a když se na konci třetiny trefil Smička, bylo to před třetí periodou 6:4.

Ve třetí části se po nevyužité přesilovce Prostějova prosadil po individuální akci Drčka. Další nabídnutá přesilovka byla potrestána díky skvělé přihrávce Krnáče, který pobídnul Smičku a ten mohl střílet do odkryté klece. Nedlouho po souboji plném emocí mezi Kratochvílem a Drčkou přišla další inkasovaná branka, díky chybě dvou bránících hráčů Prostějova. Zbývaly čtyři minuty, ve kterých se skóre již nezměnilo, a tak si z veledůležitého turnaje můžeme připsat alespoň tři body.