Problémy s gólmany nás provází od začátku soutěže a tento turnaj bohužel nebyl výjimka, takže k turnaji byl jen jeden “čistokrevný”. Naštěstí mezi tyče je vždy dost zájemců. Tentokrát dostal důvěru Adam Vyskočil.

V sestavě jsme vyzkoušeli tři úplné nováčky (Inderka, Smutný, Novák) a nervozita na nich byla vidět, což je pochopitelné, ale postupně se jejich výkon zlepšoval a vygradoval v posledním zápase s Lipníkem, kdy jejich “lajna” vstřelila rychlé dva góly za sebou. Tím zvedla celý tým a velkou měrou přispěli ke konečnému třetímu místu.

Tak, jak nováčci splnili vše, co jsme po nich chtěli (bojovnost, pohyb, snahu hrát), tak velkým zklamáním bylo vystoupení “zkušenějších” hráčů. Ti, kteří měli být tahouny a měli pomoci nováčkům se zapojit do hry, vyráběli chyby na úrovni přípravky.

Jediný, kdo nás dokonale přehrál, byl celkový vítěz Přerov, při porážce s Uničovem jsme na prvním hřišti prohráli 6:9, bohužel na druhém hřišti jsme dostali “výprask” 1:16. Pro nás trenéry je to jasný signál ještě pečlivěji vybírat, kdo si zaslouží na turnaji hájit barvy našeho klubu a města.

Až po turnaji jsme se dozvěděli, že se hodnotí novým způsobem, počítají se obě hřiště zvlášt, ale do jedné tabulky. Co to má přinést dobrého netušíme, ale pro nás se nic nemění. Stejně se chceme stále prezentovat bojovným, týmovým a maximálně čistým florbalem.

Další konfrontace se soupeři bude 10. prosince 2017 a musíme toho hodně zlepšit. Snad se to povede.

SK K2 Prostějov – FBC Přerov “Ďáblové” 2:18

SK K2 Prostějov – FBK Jeseník 20:14

SK K2 Prostějov – FBC ZŠ Uničov “Black” 7:25

SK K2 Prostějov – FBC Lipník 16:11

Sestava:

Mroščák – Páleník, Pekarčík, Krejčí – Jašurek, Ředina, Rochla – Palma, Dvorský, Koudelný

Vyskočil – Inderka, Smutný, Novák – Tyl, Slezák, Fikar – Zachar