V pátek nám vinou zranění vypadli všichni tři gólmani, takže jsme se dlouho radili, jak tuto situaci vyřešit. Nakonec se přihlásili dobrovolníci, musíme moc poděkovat hráčům, kteří se rozhodli obětovat pro tým a nasadili si brankářské helmy. Matyas Páleník, Matěj Ředina, Richard Koudelný i Lukáš Dvorský se oháněli mezi tyčemi na výbornou a jejich výkony dali zapomenout na naše stabilní opory v bráně.

Zato zbytku týmu se moc nedařilo. Sice všichni bojovali a snažili se (což považujeme za samozřejmost), ale míčky nás příliš neposlouchaly a v obraně jsme vyrobili příliš mnoho chyb, které soupeři dokázali potrestat. V pátečním tréninku nacvičujeme rozehrávku a blokování, začne zápas a klukům se všechny pokyny vypaří z hlavy. Nezbývá nám než znovu a znovu toto trénovat, ať taktických chyb děláme co nejméně. Stejně tak musíme drilovat práci s míčkem, neboť v této herní činnosti zaostáváme za soupeři.

Za čtrnáct dní nás čeká další turnaj, tentokrát ve vzdálených Mikulovicích, tak uvidíme, co se nám za krátkou dobu podaří vylepšit.

Sestava:

Páleník, Ředina, Koudelný, Dvorský – Pařenica, Zips, Krejčí, Pekarčík, Rochla, Štourač, Jašurek, Krchňák, Buriánek, Soldán.

SK K2 Prostějov – FBS Olomouc Stars 14:18

SK K2 Prostějov – FBC Přerov Plameny 9:21

SK K2 Prostějov – FBC Přerov Ďáblové 9:14

SK K2 Prostějov – FBC TJ Tatran Litovel 20:8

Komentář trenéra:

“Bohužel se nám zranili všichni gólmani, atak do brány museli zaskočit hráči z pole, který předvedli parádní výkon a patří jim veliké díky, že zaskočili za své kolegy v bráně. Turnaj se hodnotí velice těžce, ale určitě to nebyl výkon jaký jsme si představovali. Na trénincích dřeme a pilujeme, aby to v zápase šlo poznat, že něco děláme, ale na hřišti to potom tak nevypadalo. Nezbývá nic jiného, než pokračovat dále a zlepšovat výkony. Další turnaj hrajeme v dalekých Mikulovicích, kde se pokusíme podat mnohem lepší výkon.”