SK K2 Prostějov – FBC Asper Šumperk 2:2 (1:0, 1:1, 0:1)

Branky: Spáčilová (Pavlíková), Bestrová

Obzvlášť zápas proti Šumperku byl pro naše hráčky netradiční. Po společném turnaji ze srpnového Czech Open se chtěly naše hráčky předvést v co nejlepším světle. Hlavně pro naši brankářku Machorkovou Dianu to byla obrovská výzva, když proti ní nastoupila kvalitní brankářka Davidová, která má extraligové zkušenosti.
Zápas začal velmi vlažně z obou stran. Žádný tým nechtěl udělat chybu a hrálo se velmi opatrně. Chvilku to vypadalo, že se ani nehrálo. Našim hráčkám se podařilo dát první branku, sice trochu se štěstím, ale to je ke hře také potřeba. Soupeřky ve druhé třetině na naši branku odpověděly. Prostějovské hráčky, ale i hráčky ze Šumperka si vypracovaly několik šancí, kterým ale dominovaly již zmíněné brankářky. Ke konci druhé třetiny jakoby se soupeřky viděly už na lavičce o přestávce, nechaly prostor, které naše hráčky využily i za dobře postavenou clonu. Třetí třetina byla vyrovnaná. Šumperské hráčky dostaly výhodu, když se provinila Machorková, která ač nechtěně upustila brankoviště při rozehrávce. Oslabení se zvládalo výborně, ale přeci jen se soupeřky 20 sekund před návratem vyloučené hráčky mohly radovat, kdy opět vyrovnaly stav. Tenhle stav už se nezměnil, a tak si oba týmy připisují do tabulky bod za remízu.

SK K2 Prostějov – Paskov Saurians 10:2 (2:0, 5:1, 3:1)

Branky: Pavlíková (Bestrová), Pechová, Bestrová, Kordzik (Bestrová), Skládalová (střelcová), Skládalová, Bestrová, Pavlíková, Kachlíková (Pechová), Machorková N. (Spáčilová)

Holky opět začaly opatrně, ale s míčkem na svých florbalkách. S postupem času zjišťovaly, že si k soupeřkám můžou dovolit více a více. Zrychlení a přesné přihrávky nás dostaly krásně na polovinu soupeřek, které jen přihlížely. Obrovské chyby soupeřek se nám podařilo proměnit. Tenhle zápas jsme po celou dobu ovládaly, krásné akce a i přesnější střelba se nám odměnila třemi body.

Sestava:

Machorková D. – Střelcová, Klesnilová, Pavlíková, Bestrová – Spáčilová, Pechová, Kotyzová, Skládalová, Králiková, Kordzik, Kachlíková, Machorková N., Sypěnová

Komentář trenéra:

„Dělají nám problém první zápasy, kdy náš pohyb není dobrý. Kdybychom zlepšily pohyb, troufám si říci, že bychom si z prvního zápasu připsaly body tři. Nicméně můžeme být rádi i za ten jeden. Druhý zápas byl v naší režii. Holky dost střílely, byly pěkné přihrávky a zrychlení s míčkem. Chuť střílet branky byla na holkách znát. Myslím, že si tenhle zápas užily, což je důležité. Další turnaj bude pro nás nesmírně těžký, tak doufám, že holkám chuť hrát vydrží.“