Jirka Zajíček působil v klubu od jeho samotného vzniku a byl základním stavebním kamenem do té doby než jej pracovní povinnosti před sezonou 2012/2013 odvály do hlavního města – Prahy. Samozřejmě na florbal nezanevřel a nadále působil v pražském celku FBC Lynx dlouhých pět sezon, kde opět patřil k pravidelně bodujícím hráčům a dokázal třikrát po sobě prolomit hranici 30 bodů za sezónu!

Jirko, jsme velice rádi, že Tvá další část kariéry bude opět v barvách SK K2. Ale vraťme se ke Tvému působení v Praze. Tam jsi ztrávil celých pět sezon. Jak hodnotíš tuto část svoji kariéry? Po nahlédnutí do statistik se Ti dařilo velmi, velmi dobře.

Ahoj, statistiky bych nepřeceňoval, přeci jen to byla nižší liga. V práci trávím plus mínus 10 hodin denně a bohužel musel florbal trochu ustoupit. Líbilo se mi, že se hrálo na pohodu. Hlavně ze začátku jsem těžil z toho, že jsem uměl dělat věci v rychlosti. Teď chci zkusit zase změnu a ještě ze sebe něco vykřesat.

Muži A vyhlásili postup do vyšší soutěže, připravuješ se na nadcházející ročník nějak speciálně? Pokud ano prozraď nám prosím jak.

Hodně jsem běhal, třeba i olomoucký půlmaraton, ale teď mě zbrzdila nemoc, tak budu muset začít tak trochu od začátku. I před nemocí jsem byl zklamán ze svého coopera. Áčko? No uvidíme, kluci už jsou někde jinde. Zkusím pohár a pak si řekneme. Teď to vidím spíš na béčko, ale rád se budu mýlit.

Od Tvého odchodu do Prahy se tým částečně obměnil, několik hráčů odešlo nebo skončilo. Naopak přišla řada nových hráčů, některé jistě znáš ze svého působení v FBC Playmakers. Je někdo na koho se těšíš nejvíce?

Těším se na staré známé i na nové hráče, rád se něco přiučím a naopak. Hlavně, aby byly aspoň trochu výsledky, obstojná hra a zbytek už si sedne, když tomu půjdeme naproti. Kádr vypadá dobře.

Děkuji Ti za odpovědi a přeji ať se Ti v nadcházejícím ročníku v našich barvách daří minimálně tak jako v minulosti.