Zařadil se tak za celkového lídra této statistiky a to Marka Vlčka, který se vyhřívá na první pozici s komfortním náskokem, jenž si vypracoval za 183 zápasů, ve kterých vstřelil 326 branek a na 176 přihrál, a tak se s počtem 502 kanadských bodů nemusí nějakou dobu obávat o svou první příčku. Až čas ukáže, zda-li vůbec někdo dokáže atakovat 500 bodovou hranici, náš host k tomu má zatím nejblíže. Dámy a pánové tento rozhovor budeme vést se spoluhráčem a kamarádem Jakubem Krnáčem.

Ahoj Kubo. Tak je to tady. Náš první rozhovor, doufám, že nejsi nervózní, protože začínáme právě teď. První otázky budu směřovat stejně jako u ostatních na průběh tvé kariéry. Absolvoval jsi již zarytou trasu, která potkala i několik tvých spoluhráčů a to začátky v Fbc Playmakers Prostějov, poté působení v FBS Olomouc a nakonec přestup do SK K2 Prostějov. Tak nám prosím pověz, na jaké roky nejraději vzpomínáš a kde jsi zažil kariérní zlom, který z tebe udělal spolehlivého útočníka s pravidelným přísunem bodů?

“Ahoj Honzo, no je to můj první velký rozhovor v kariéře, takže se mi úplně klepou kolena! Abych řekl pravdu, tak nejraději vzpomínám na léta v juniorce, kdy jsme se sešli v super bandě a užívali si celou sezonu, každý zápas a naprosto bez starostí. Zlom nastal asi ve druhé sezoně v mužích v Playmakerech, kdy jsem se přesunul z obrany do útoku. V obraně jsem byl totiž pod neustálým tlakem Pašiho (Michala Vašuta), se kterým jsem nastupoval. No a po přesunu do útoku už jsem byl ve své kůži, a tak už to zůstalo.”

Stejně tak jako Tomáše Krátkého potkala velká životní změna, tak ani ty jsi neotálel a do nové sezóny budeš nově nastupovat jako „ženáč“. K této změně samozřejmě znovu gratuluji a mě by zajímalo, zda to může mít nějaký vliv na tvůj výkon na hřišti, ať už pozitivní či negativní? A stejně jako Toma se zeptám i tebe, jak bys hodnotil své dosavadní působení v klubu SK K2 Prostějov. Výše jsem již zmínil, že jsi historicky druhý nejproduktivnější hráč celého klubu. Jak jsi vnímal cestu na toto postavení?

“Díky za gratulaci! Už bylo na čase do toho praštit. Nicméně musím říct, že můj výkon na hřišti to nijak neovlivňuje, alespoň ne tahle životní změna, na to mám jiné recepty! Své působení v klubu hodnotím určitě kladně, ani mi nepřijde, že mě čeká již šestá sezona. Samozřejmě se to hezky poslouchá, ale je to především práce mých spoluhráčů. Především první sezony ve spolupráci s Marou (Markem Vlčkem) tvoří většinu z celkového počtu bodů.”

Sezóna klepe na dveře, před námi je pohár a A-tým potkalo poměrně dost změn. Jak ty osobně vnímáš změny kádru, trenéra a kompletního přístupu vedení? První tým mužů si vytyčil jen ty nejvyšší cíle, myslíš, že je to oprávněné? A kde vidíš největší sílu mužstva a kde jsou naopak největší slabiny?

“Já myslím, že super. Myslím si, že kdy jindy než letos měla tato změna přijít. Takže doufám, že se do toho všichni opřeme a cíle na papíře proměníme v realitu. Největší sílu podle mě máme v útoku, ovšem jen když se sejdeme v plné palbě. A slabinu? Asi všichni víme, že ani vedení o pět gólů u nás nic neznamená, několikrát jsme se o tom loni přesvědčili. Na tom musíme zapracovat.”

Ještě bych se rád zaměřil na Tvůj názor ohledně výměny trenéra. Novým trenérem se stal Martin Fráňa,pověz nám jaké na něj máš vzpomínky a co nového by mohl do týmu přinést? Stejně jako Michal Vašut máš s novým trenérem zkušenosti z působení z Olomouce,takže to pro tebe není žádná velká neznámá.

“Výměnu trenéra hodnotím kladně, tým potřebuje nový impuls. Takže věřím, že to byl správný tah. Zkušenosti s Martinem mám dobré. Nicméně vím, že od něj nedostanu nic zadarmo, už v Olomouci po mně šlapal a já pořád nevím proč. Takže budu muset zamakat, aby byl spokojený.”

A poslední otázku bych rád položil na téma letní přípravy. V minulé sezóně jsme dostali tvrdou lekci a to hned v několika zápasech, kdy jsme nebyli schopni dovést téměř vyhraný zápas do zdárného konce a dle všech ukazatelů byla hlavní příčina nedostatečná fyzická připravenost. Co ty, Kubo? Poučil jsi se z minulé sezóny tak, aby jsi na tu následující byl připraven ve 100% kondici? Jak vypadala tvá příprava?

“Minulou sezonu jsme dostali v tomhle směru pořádnou facku, to už se letos nesmí opakovat, jinak se s našimi cíli můžeme rozloučit. Já osobně se snažil poučit, nicméně nejsem zrovna fanoušek vytrvalostního běhu, a tak jsem během přípravy trávil hodně času na inline bruslích a taky jsem si pořídil zátěžovou vestu. Letos chci dbát na přípravu během sezony, což máme společně naplánováno, že, Honzo?”

Přesně tak Kubo, nebudeme nic podceňovat, ani v průběhu sezóny,tímto je první část rozhovoru za námi. Nyní je čas na krátké otázky a odpovědi. Vzhůru do toho!

Oblíbené číslo a proč?
“45, protože Mario Balotelli.”

Oblíbený sportovní tým?

“SK K2.”

Sportovní vzor?

“Mám tři – Jarda Jágr, LeBron James a Rafael Nadal.”

Kdo tě přivedl k florbalu?

“Legenda Baggio.”

Oblíbený spoluhráč?

“Kuba Krnáč.”

Oblíbené jídlo?

“Hamburger.”

Záliby kromě florbalu?

“Žena, spánek, stolní hry, inline brusle, badminton.”

A poslední otázka. Co by jsi vzkázal soupeřům do příští sezóny?

“Bacha na Libku!”

Jakube, děkuji Ti mnohokrát za všechny tvé odpovědi. My dva se uvidíme na 2. kole poháru a pro čtenáře, kteří nemají plán na 26 a 27. 8. připomínáme, že se 1. kolo poháru odehraje v Nemčících nad Hanou, kde A-tým poměří síly s FBŠ Hattrick Brno, Orel Dolní Bojanovice, Orel Uherský Brod a Snipers Třebíč. Více informací naleznete na oficiálních stránkách klubu.