Náš tým byl nalosován do skupiny C, kde jsme se postupně utkali se střešovickým Tatranem, Sokolem Frenštát a Suchdolem nad Odrou

SK K2 Prostějov – Tatran Střešovice 0:4

Náš vstup do turnaje a hned proti jednomu z nejlepších týmů u nás. Po celý zápas je vidět znatelný rozdíl ve kvalitě obou týmů, nicméně i my si vytváříme pár pohledných šancí, které bohužel gólem v síti soupeře nekončí. Škoda, minimálně čestný úspěch jsme si v tomto zápase určitě zasloužili.

SK K2 Prostějov – FBC Sokol Frenštát pod Radhoštěm 5:1 (2x Marčon, Frýda, Navrátil, Beran)

To v druhém zápase úvodního dne proti houževnatému soupeři z Frenštátu se nám po střelecké stránce dařilo mnohem více. Celý zápas se nesl ve slušném tempu, plno soubojů a šancí na obou stranách. Nakonec i díky skvěle chytající posile z Uničova, Hublarovi, vítězíme 5:1.

SK K2 Prostějov – Sharks Suchdol nad Odrou 4:3 (2x Burget, Lakomý, Marčon)

Druhý den, zahajujeme až chvíli před polednem na Varenské, tudíž ráno ještě stíháme shlédnout utkání našich mladších žáku. Nastupujeme proti týmu, který nehraje ligovou soutěž a který předchozí den prohrál s Tatranem hrozivým skóre 1:25. I přes opakované upozornění si evidentně myslíme, že soupeř se porazí sám a podle toho i zákonitě tento zápas vypadá. Dostáváme se sice do vedení, ale urostlí kluci ze Suchdola neustále hrozí z brejkových situací. Celý zápas hrajeme v jakési křeči, kdy nejsme schopni kontrolovat hru a hra je tak spíše přetahovanou. Naštěstí se nám daří zvítězit, ale všichni cítí, že takto pokračovat nemůžeme.

V konečném zúčtování naši skupiny tedy končíme na druhém místě a vstupujeme do předkola vyřazovací části, kde nám pořadatelé přiřkli tým Luna Příbor. Předtím však ještě v rámci ucelení týmového ducha a odpočinku navštěvujeme místní koupaliště.

SK K2 Prostějov – Luna Příbor 5:3 (3x Marčon, Hublar, Navrátil)

Již před zápasem je na hráčích vidět obrovská vůle a odhodlanost se na hřišti poprat a postupit do dalších bojů. Celý zápas si za tímto cílem kráčíme, vedeme, ale sráží nás individuální chyby v obraně, které soupeř bez milosti trestá. Byli jsme to však my a hlavně náš tahoun Marčon, kdo měl na své straně větší florbalovou kvalitu a nakonec vítězíme 5:3. Postupujeme tedy do osmifinále, které sehrajeme proti výběrovému týmu Peaches IBK 01.

SK K2 Prostějov – Peaches IBK 01 0:6

Po náročném celodenním programu nastupujeme ve 21:40 na Trojhalí proti pozdějšímu finalistovi. Po celý zápas není pochyb, kdo je na hřišti pánem. Naši hráči již notně znaveni, avšak neustále bojující si šance vytváří pouze sporadicky, žádnou z nich však neproměňujeme. Hlavní herní náplní v tomto zápase je obrana. Soupeř vítězí zcela po zásluze a postupuje.

Komentář trenéra:

„Celý turnaj jsme si všichni užili, sehráli jsme zajímavé zápasy, posbírali cenné zkušenosti a utužili přátelství s kluky z jiných týmů. Myslím, že to je hlavní účel letních turnajů. Všechny kluky musím pochválit a poděkovat jim za předvedené výkony i naprosto bezproblémové chování během celého turnaje. Nyní je potřeba poctivě přistoupit k letní přípravě na novou sezónu.“

Sestava:

Hublar, Kouřil – Antel, Frýda, Jetel, Navrátil, Schon, Godla, Burget, Beran, Marčon, Lakomý, Glacner, Grepl