FBC Spartak Bílovec – SK K2 Prostějov 7:1 (1:1, 4:0, 2:0)

Branky: Bestrová

Po perfektně odehraném začátku přišla kanonáda ze strany Bílovce ve druhé třetině. Ženy inkasovaly hned dvakrát po dvou brankách v krátkém sledu a jen těžce se z toho oklepávaly. Bojovalo až do konce, ale žádné ovoce to nepřineslo.

SK K2 Prostějov – SKP Nový Jičín – FBK Frenštát 2:6 (1:1, 1:3, 0:2)

Branky: Spáčilová, Černá

Po zaspaném začátku přišla vyrovnaná hra. Šance na obou stranách a rychlé přenesení hry. Vyrovnání přišlo až těsně před sirénou první třetiny. Holkám se povedl tentokrát i začátek a rázem byly ve vedení. Ovšem to jim vydrželo pouze do poloviny zápasu. Opět obdržely v krátké době více branek a měly co dělat, aby zápas alespoň zdramatizovaly. Za výrazné podpory fanoušků ne a ne proměnit šance, které si vypracovaly.

Sestava:

Machorková D., Bauer – Pavlíková, Bestrová, Střelcová, Černá – Spáčilová, Klesnilová, Skládalová, Machorková N., Sypěnová

Komentář trenéra:

„Poslední turnaj, domácí turnaj. Bohužel pro nás bez bodu. Každopádně jsem spokojená s herním projevem holek. Hlavně ve druhém zápase. Holky moc chtěly, ale bohužel ani štěstí úplně nebylo na naší straně. Míčky se odrážely na čepele soupeřek. To ale ke sportu patří, pokud chceme mít štěstí, musíme mu jít naproti. Ono se pak dostaví. Hodnotit turnaj nebudu. Všeobecně musíme zapracovat samozřejmě na fyzičce, zdokonalovat techniku a přesnost střely, ale hlavně zapracovat na psychice holek. Obrovský problém máme v inkasování branek. Většinou holky dostanou během chvilky více branek, po kterých se složí a zápas jen těžce otáčí, i když nehrají vůbec špatně. Popravdě jsem ráda, že tahle sezóna je za námi. Bylo to pro všechny složité. Holky si musely zvykat na nové trenérské obsazení a úplně jiné tréninkové jednotky, než na které byly zvyklé. Já naopak na ně. Vůbec jsem nevěděla, jak kdo hraje, jaké pozice mají. Myslím, že si to postupně všechno sedlo. Snad na příští sezónu nás bude dost, aby se liga udržela. Doufám, že se nám povede odstranit mouchy, které máme a budeme předvádět pěkný florbal.

Chtěla bych moc poděkovat Míši Černé a Honzovi Zatloukalovi, kteří mě podporovali a pomáhali s tréninky. Dále jednoznačně rodičům za spolupráci a hlavně holkám, (které to se mnou musí vydržetJ), které mi dávají motivaci. Díky“