SK K2 Prostějov – FbC Asper Šumperk 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)

branky: Čejka, Glacner, Machač, Jetel, Godla, Král

SK K2 Prostějov – TJ Znojmo LAUFEN CZ 3:8 (1:1, 0:1, 2:6)

branky: Mikulecký, Glacner, Zabloudil

SK K2 Prostějov – FbC Asper Šumperk 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

branka: vlastní

Se silným týmem ze Znojma jsme drželi krok v prvních dvou třetinách, kdy to vypadalo na dobrý výsledek. Soupeř nám však v poslední třetině uštědřil lekci z produktivity a po zásluze vyhrál.

V dalších dvou utkáních jsme hráli s jedním soupeřem z důvodu odloženého utkání ze začátku roku. První velice vyrovnaný zápas jsme ztratili až v samém závěru, kdy se soupeři podařilo v poslední minutě dvěma rychlými góly otočit výsledek.

Druhý zápas jsme i díky většímu počtu hráčů rozhodli již ve druhé třetině, kdy jsme soupeři odskočili na rozdíl čtyř branek. Zbytek zápasu jsme již dohrávali v poklidu.

Komentář trenéra k sezóně:

“Obecně děkujeme dorostům i juniorům za letošní sezónu v rámci 2. ligy juniorů, která se v tomto formátu hrála naposledy. Od další sezóny bude již jen liga nejvyšší, kam se hlásit nebudeme a přihlásíme tým do regionální ligy juniorů, kde bude stejný hrací čas jako letos a soupeři z Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Před sezónou jsme chtěli hrát do 8. místa a jít do play off. Ze začátku to vypadalo dobře, ale s onemocněním tahouna a kapitána Marka Maťchy šla výkonnost, přístup a tím páem i výsledky rapidně dolů. Své si odehráli brankáři Pařenica s Wedingemrem, i rodilí junioři Král, Zabloudil, Machač a Čejka, kteří pomáhali také mužům a snažili se nic nevynechat. Všichni však potřebují nabrat potřebná kila a sílu. Dorostenci byli druhou páteří týmu a hráči jako Godla, Schön, Ošťádal mají na to se zapojit obratem i do mužské kategorie. Burget musí zesílit a pochopit, že to je hodně o agresivitě. Další dorostenci Glacner, Frýda, Jetel, Bakule měli na víc, než předvedli, otázkou je na kolik v tom “měl prsty věk” a na kolik přístup. Novicové Veselý, Beran, Lakomý nezklamali, potřebují být silnější na hokejce. A mladší hráči jako Šidliák a Mikulecký na to rozhodně mají. V konečném součtu je závěrečné umístění trochu zklamíním, kluci měli na víc. Nyní je vše v jejich rukou. Hodně jich už je na přímo do juniorů, někteří do mužů. Každý může mít své místo v týmu, musí se však sám rozhodnout, jestli che makat nebo nikoli.”