Turnaj jsme zahájili skvěle a první poločas s Mohelnicí vyhráváme 3:2. Bohužel v druhé polovině nás fyzicky “nadupanější” Mohelnice přetlačí a prohráváme 3:8. Zato druhý zápas proti Uničovu Yellow hůře začít nemohl, ve 3. minutě prohráváme 0:4 a jsme zralí na ručník. Naštěstí se vzpamatujeme a zápas končí “přijatelně” 1:6.

Kde jsme skončili druhý zápas, tak začínáme i třetí, tentokrát proti Uničovu Black. Jenže po našich zbytečných chybách si necháme soupeře utéct na 3:7. Tento tým se nikdy nevzdává, a tak třemi góly za sebou snižujeme na 6:7, na power-play už nám zbývá jen deset sekund a v nich už žádná branka nepadá. Jsme potřetí poraženi.

S Olomoucí se chceme rozloučit výhrou, a to se nám po jasném výsledku 12:2 daří, na turnaji končíme pod medailovými příčkami.

Oproti vítěznému týmu z Hranic jsme udělali několik změn, ale styl hry chceme vyznávat stále stejný, kombinační, běhavý a hlavně kolektivní.

I přes porážky můžeme pochválit celý tým včetně vynikajícího brankáře. To, že děláme individuální chyby, se dá odpustit, stále se učíme. Chceme vidět na všech velkou snahu hrát, což se daří. Naše zápasy probíhají ve “vlnách”, jsme chvíli nahoře a chvíli dole, a tak nás na tréninku čeká hodně práce, abychom stabilizovali naše výkony a až se to podaří, tak to bude obrovská bomba.

SK K2 Prostějov – FBC Mohelnice 3:8

SK K2 Prostějov – FBC Uničov Yellow 1:6

SK K2 Prostějov – FBC Uničov Black 6:7

SK K2 Prostějov – FBS Olomouc Sharks 12:2

Hodnocení trenéra:

“Věděli jsme, že nás čeká těžký turnaj, proti silným soupeřům, ale chtěli jsme zde odehrát čtyři vyrovnané zápasy. Škoda prvního a třetího zápasu, které jsme mohli vyhrát, ale stále se učíme, ale naše hra se stále lepší a lepší. Musím pochválit celý tým, který nechal na hřišti vše. Hlavně náš skvělý gólman, který nás vždy podržel.”

Sestava:

Jurík – Binko, Jašurek, Rochla – Tyl, Dvorský, Ředina – Somr, Filipová, Jedličková