První turnaj pořádal starý známý tým Frenštátu v daleké Čeladné, ale to prostějovským mladíkům nijak nevadilo. Svěží a odpočatí, dostatečně motivovaní vběhli na svého soupeře, kterým byl domácí celek a ten doslova z placu vystříleli. Nutno podotknout, že vyšlo vše, na co se sáhlo. V hanáckém derby s Přerovem, nováčkem soutěže, to byla o poznání pomalější jizda a soupeř byl v první třetině odměněn vedením o dvě branky. Další dvě třetiny už patřily týmu SK K2 a toho dne aktivní Burget se svými spoluhráči otočili výsledek.

SK K2 Prostějov – FBC TJ Sokol Frenštát p.R. 10:1 (4:0, 3:1, 3:0)

Branky: 3x Burget, 2x Maťcha, Machač, Godla, Čejka, Zabloudil, Schon

SK K2 Prostějov – FBC Spartak Přerov 4:2 (0:2, 3:0, 1:0)

Branky: 2x Burget, Zabloudil, Godla

Druhý turnaj se hrál atypicky na státní svátek v pátek 28. října. Scénář obou utkání byl podobný. Hráči SK K2 v nich měli světlé i tmavé okamžiky. I když dělba bodů by byla spravedlivá v obou utkání, tak o výsledku druhého zápasu rozhodla druhá třetina. Opět se projevila síla a individuální schopnosti některých hráčů, kteří dlouhodobě drží juniorský tým na slušné úrovni.

SK K2 Prostějov – Panthers Otrokovice 3:3 (0:1, 2:0, 1:2)

Branky: Maťcha, Bakule, Zabloudil

SK K2 Prostějov – FBŠ Hattrick Brno 3:4 (1:0, 0:3, 2:1)

Branky: Maťcha, Bakule, Burget

Jenže právě na domácím turnaji hráči věkem juniorů nechytli správný drive a zápal pro hru, což by tolik nevadilo, ale toho dne snad Prostějov nedisponoval ani jedním schopným křídelním útočníkem s tahem na branku. Když se k tomu připočítaly neuvěřitelné kiksy Glacnera, bral po zásluze toho dne na body nulový Frenštát první výhru. Hra v druhém zápase se výrazně zlepšila, ale koncovka a i pomyslné štěstíčko nestály na straně domácíh juniorů.

SK K2 Prostějov – FBC TJ Sokol Frenštát p.R. 3:7 (1:3, 2:1, 0:3)

Branky: Maťcha, čejka, Glacner

SK K2 Prostějov – FbK Horní Suchá 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Sestava:

Weidinger, Pařenica – Maťcha, Zabloudil, Král, Veselý – Burget, Bakule, Machač, Glacner, Čejka, Godla, Schon, Frýda, Lakomý, Ošťádal

Vyjádření trenérů k turnajům:

“První turnaj jízda s patřičným tahem na branku i týmovostí. V rámci druhého turnaje jsme měli bodů odvést více, hlavně zápas s Hattrickem jsme prospali a na remízu jsme to už nestihli. Trápily nás individuální kiksy a naivita. To vygradovalo na třetím turnaji, bohužel zrovna doma. Nevynucených chyb bylo strašně moc, což se dá ještě zvládnout, ale hrá útočníků byla toho dne velmi slabá. Necpali se do koncovek, prohrávali souboje, ztráceli míčky po úplně nesmyslných kličkách, zasekávačkách atd. Hlavy vzhůru, nyní je potřeba bodovat a trošku se posunout do středu tabulky.”